شخص پرستی یا ارزش دوستی؟
✍️وقتی به تاریخ ۷ آبان می رسیم، صفحات فضای مجازی پر می شود از ستایش و مذمت انسانی به نام «کوروش» که عده ای معتقدند اصلاً وجود خارجی نداشته و گروهی هم او را مصداق «ذوالقرنین» قرآنی می دانند.
🔹گروهی به ستایش کوروش و قهرمانان ایران باستان می پردازند و ایرانیان را دعوت می کنند تا به جای پیروی از الگوهای عربی، از شخصیت های ایرانی پیروی کنند.
🔹و عده ای هم به این بهانه شخصیتهای باستانی را به بی دینی متهم می کنند و همه اعتقادات دینی را در اسلام منحصر می دانند گویی که قبل از آن دینی در روی کره زمین وجود نداشته است!
👈و البته این دو گروه به ظاهر متضاد در یک چیز به شدت همانندند: «شخص پرستی»!
🔴فطرت بیدار و عقل متفکر بشر می گوید:
💠آدمی برای رسیدن به رشد و کمال و سعادت بیش از آنکه به اشخاص نیازمند باشد، به ارزشها و معیارها محتاج است.
📖اگر قرآن کریم محمد(ص) را «اسوه حسنه» معرفی می کند، به دلیل صداقت، امانت، «خلق عظیم» و هزاران صفات پسندیده ای است که در او نهادینه شده است؛ نه نژاد عربی اش!
📜و اگر منشور کوروش به عنوان سند افتخار ایرانیان پس از ۲۵۰۰ سال همچنان ماندگار است، به دلیل خیرخواهی، تدبیر و دیگر خصلتهای انسانی اوست نه ایرانی بودنش!
🔴و بدیهی که خدای جهان آفرین انسانی را دوست دارد که صادق و امین و خیرخواه و مزین به ارزشهای انسانی باشد، خواه این صفات را از کوروش و داریوش آموخته باشد و خواه از محمد(ص) و علی(ع).
♦️و باید پرسید که آیا اگر کسی با پیروی از مرام کوروش به انسانی خیرخواه و مهربان تبدیل شد، آیا مورد رضایت پیامبر اسلام(ص) نخواهد بود؟
♦️و آیا اگر یک ایرانی با پیروی از عدالت علی(ع) به انسانی عادل و حق جو بدل گشت، آیا چنین انسانی محبوب کوروش کبیر نیست؟
⬅️آری! انسانهای بزرگ فراملی، فراقومی و حتی فرادینی هستند؛ آنها را با اندیشه های کوچک کوته اندیشان قیاس نکنیم!
🌺تولد کوروش کبیر مبارک🌺
۱۴۰۲/۸/۷
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مهشید ديانت خواه در 1402/08/07 ساعت 11:17:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |