حکومت یا مدیریت؟
👑حکومت یا مدیریت؟
✍️وقتی صفحات تاریخ را ورق می زنیم انبوهی از ظلمها، کشتارها و تجاوزها را می بینیم که به دست صاحبان حکومت رخ داده است؛ اما در میان این صفحات سیاه گاه روزنه های اندکی پیدا می شود که حاکم به عدالت و انصاف رفتار کرده است.
☀️یکی از این روزنه های کوچک، دوران حکومت علی(ع) است.
♦️اما آیا علی(ع) واقعاً حکومت داشته است؟
👑در دل معنای حکومت، تسلط و فرمانروایی نهفته است؛ حاکم سربازانی می خواهد که اوامر او را در میان رعیت به اجرا درآورند، مخالفین را سرکوب کنند و در مقابل این کار از بیت المال حقوق بگیرند و در نتیجه برای حکمرانی اش نیازمند قدرت و ثروت فراوان است.
⚖️و البته حاکمی که نه قدرت سرکوب مخالفان را داشته باشد و نه سربازانی که مأمور اجرای اوامر او باشند، تنها مدیری است که به خواست مردم و به وکالت از جانب آنان امورشان را اداره می کند.
⚖️علی(ع) نه سربازخانه داشت و نه محکمه و نه خزانه انباشته.
⚔️تنها زمانی می توانست به جنگ با ظالمین فکر کند که مردم با اراده خود و با تجهیزات شخصی خودشان به میدان جهاد حاضر شوند.
💰هربار کل بیت المال را میان مردم تقسیم می کرد. خزانه را جارو می زد و در آن با صدای بلند نماز می گزارد تا مردم بدانند چیزی در خزانه نیست.
👈اما چرا؟
🔺آیا امام معصومی مانند علی(ع) نمی توانست اموال بیت المال را به جای مردم به سود آنان خرج کند؟
🔺آیا او خیر و صلاح مردم را بهتر از آنان نمی دانست؟
🔺آیا کسی در امانت داری علی(ع) نسبت به بیت المال تردید داشت؟
⬅️مسأله اینجاست که بزرگمردی چون علی(ع) هم قدرت و ثروت را مهمترین ابزار ظلم و تجاوز می داند و خود هم از آن پرهیز می کند تا مبادا کسی به بهانه پیروی از او و ایجاد «حکومت»! قدرت و ثروت مردم را جمع نکند و بر آنان ستم روا ندارد.
⚖️و در چنین مدیریتی است که یک غیر مسلمان به راحتی در کنار مدیر جامعه در محکمه می نشیند و قاضی با آرامش تمام به ضرر مدیر جامعه حکم صادر می کند.
🌺میلاد بزرگمرد عدالت مبارک 🌺
۱۴۰۳/۱۰/۲۴
@ensane_armani
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مهشید ديانت خواه در 1403/10/24 ساعت 05:31:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |