شجاعت یا جسارت؟

شجاعت یا جسارت؟

✍️این روزها یادآور میثم تمار است.

♦️مردی که با شجاعت تمام در مقابل ابن زیاد ایستاد و از فضایل علی(ع) دفاع کرد و در پایان نیز زبان سرخش سر سبزش را بر باد داد.

♦️میثم، چشم و گوشش را باز کرد تا سخنان ابن زیاد را بشنود، بفهمد بر باورهای خود تطبیق دهد و با منطق و استدلال از عقیده خودش دفاع کند

👈و این نشانه حقیقی شجاعت است.

🔸اما در مقابل مردان جسوری بودند که چشمها را می بستند، گوشها را می گرفتند تا هیچ سخن دیگری بر افکار و اندیشه هایشان اثر نگذارد تا بی باکانه به جبهه دشمن حمله ور شوند و پس از مرگ میهمان سفره پیامبر باشند!

♦️شجاعت بر مبنای عقل و فهم است. انسان شجاع می اندیشد و آنچه را که با عقل سلیم و فطرت پاک مطابق ببیند انتخاب می کند و در راه عمل به باورهای خود از سرزنش و تهدید بیم ندارد.

♦️اما در همه این مراحل گوش و چشم او بر روی همه اندیشه ها و گفته ها باز است تا در راه هدف متعالی خود با عقل و تدبیر قدم بردارد.

🔸انسان جسور، موشک است؛

🔸آنان که می خواهند انسان جسور و متهور بسازند، اطلاعات موردنظر خود را در ذهن او می ریزند، بعد ذهن او را پلمب می کنند تا مبادا فکر و اندیشه دیگری او را منحرف کند و از صراط مستقیم بازدارد و سپس او را به هر هدفی که می خواهند می فرستند.

♦️اما آنان که می خواهند انسان شجاع تربیت کنند، حقایق را بر او عرضه می کنند تا انتخاب کند و در طول مسیر هم همه فکرها و اندیشه ها را به روی او باز می گذارند تا شبهات را بشنود و در مورد آنها فکر کند تا رفته رفته به استدلالهای قویتر و عمیقتری دست یابد و در نهایت به رشد و کمالی محکم و عقلانی برسد.

👈و این همان تربیت علی گونه ای است که امثال میثم تمار را می آفریند.

🌺روحش شاد و یادش گرامی باد🌺


۱۴۰۴/۳/۲۸

@ensane_armani

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.