محبت ومشورت!
✍️وقتی مسأله ای را به دانش آموز می دهی، منظورت این نیست که پاسخش را از روی حل المسائل کپی کند و تحویلت دهد؛
?هدف این است که فکرش را به کار بیندازد و با اطلاعات ذهنی خودش، به جواب برسد.
?و این همان بیانی است که امیرالمؤمنین در خطبه اول نهج البلاغه به آن اشاره کرده و وظیفه انبیاء را برانگیختن عقلهای آدمیان دانسته است.
?اما برای عرب جاهلیت که گاهی مهمترین دغدغه اش تعداد موهای سر و ریش است به کار انداختن فکر و عقل، موتوری بسیار قوی و محرک می خواهد و تنها مهر و محبت و نرم خویی پیامبر است که می تواند مغزهای یخ زده را با ایجاد سؤال و پرسش به کار بیندازد و با مردمی که تاکنون انگیزه تفکر و تعقل نداشته اند برای اداره امور جامعه مشورت کند؛
?بدیهی است که برای عقل کاملی مثل پیامبر مسأله مبهمی وجود ندارد اما هدف نهایی به کار گرفتن فکر و اندیشه مردم در موضوعاتی است که برایشان مهم است و می تواند دغدغه ایجاد کند.
?و اینجاست که خداوند هم نرم خویی و مهربانی پیامبر را به او یادآوری می کند و هم دستور می دهد تا با مردمی که تنها به خاطر خوش خلقی پیامبر گرد او جمع شده اند مشورت کند.
?فبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ (آل عمران۱۵۹)
۱۴۰۱/۱/۲۳
#آنچه_من_فهمیدم
@ensane_armani
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مهشید ديانت خواه در 1401/01/23 ساعت 02:51:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |